Atria Talent Management (Atria Talent Management), како меѓународна консултантска компанија со мисија да ги поддржи своите клиенти во трансформирањето на идеите во конкретни и мерливи резултати, во јули 2021 година стана ексклузивен партнер на Saville Assessment за Србија, Црна Гора, Северна Македонија, БиХ., Хрватска и Словенија.
Проф. Д-р Питер (Френсис) Савил е водечки британски и глобален деловен психолог, специјалист за психометрија и проценка на деловното однесување и креатор на прашалникот OPQ32. Тој е ко-основач на SHL (Saville and Holdsworth Ltd во 1977 година), која ја напушти во 2006 година со цел да му понуди на пазарот понапредни алатки и решенија кои даваат уште подобри резултати во проценката на потенцијалот и перформансите на вработените. Тој ја основа консултантската групација Савил, чиј претседател беше до 2015 година, кога компанијата беше преземена од Тауерс Вотсон (сега Вилис Тауерс Вотсон).

Willis Towers Watson Public Limited е британско-американска мултинационална компанија за управување со ризик, осигурително брокерско и консултантско друштво. Компанијата датира од 1828 година и е трет најголем посредник во осигурувањето во светот. Работи во повеќе од 140 земји и има повеќе од 45.000 вработени.

Saville Assessment (Велика Британија) е една од водечките компании во областа на психометриски тестови, проценката на потенцијалот и перформансите на вработените, а нашите тестови ги користат голем број компании ширум светот.

Ние сме партнери на некои од водечките светски брендови во спроведувањето на големи, мултинационални проекти за проценка, преку нашата широка мрежа на колеги и партнери.

Награда

Recruitment Industry Supplier of the Year at Recruiter Awards 2019 (UK)

Наградата следуваше за нашите достигнувања и иновации во изминатите 12 месеци, вклучително и лансирањето на нашата нова апликација Role Fit – користејќи паметни алгоритми за клиентите да создаваат профили на сопствените улоги во деловни средини и позиции за оценување, Talent Analytics поддржана од Wave – им помага на регрутерите да ги искористат собраните податоци за проценка на кандидатите заради динамичен увид и користење на нашата паметна платформа за видео интервјуа.

Судиите коментираа: „Победниците ја заслужија својата награда поради нивната посветеност на зголемување на различноста и можноста за вклучување на целата база на клиенти, а покажаа и маестрално користење на технологијата. Тие постојано се највисоко оценети лидери за регрутирање во оваа категорија“.

Награда

Excellence in Assessment at 2020 ABP Awards (UK)

Saville Assessment ја освои наградата:
Excellence in Assessment at 2020 ABP Awards (UK)

Бевме воодушевени што ја освоивме наградата Crown of Excellence. Експертскиот комитет ја препозна нашата работа со водечка глобална осигурителна компанија, воведувајќи нов врвен процес на дигитална проценка при ангажирањето претставници за продажба, помагајќи им да привлечат значаен раст на продажбата. ”

Бидете дел од најголемата светска мрежа за развој на таленти!

Со тестови преведени над 40 јазици и голема мрежа на колеги кои покриваат 80 земји, подготвени сме да ја поддржиме вашата проценка на талентот каде и да сте.